Acasă Nutritie Top 11 nutrienți pentru a distruge celulele stem canceroase

Top 11 nutrienți pentru a distruge celulele stem canceroase

54
0

Alimentele pe care le consumi pot avea un impact profund asupra celulelor stem canceroase, care sunt un tip deosebit de îngrijorător de celulă canceroasă. Celulele stem canceroase posedă abilități unice care le permit să stimuleze creșterea tumorii, să se răspândească în noi zone și să reziste la tratament, spre deosebire de celulele canceroase obișnuite. Aceste celule stem canceroase se pot auto-reînnoi, se pot transforma în diferite tipuri de celule și rămân neafectate de semnalele normale de creștere sau de tratamentele pentru cancer.

Direcționarea și eliminarea celulelor stem canceroase este crucială pentru tratamentul și prevenirea cu succes a cancerului. Terapiile convenționale pot eradica tumora principală, dar lasă în urmă celulele stem rezistente care pot determina revenirea și răspândirea cancerului.

Citește în continuare sau vizionează mai jos

Din fericire, nutrienții pe bază de plante găsiți în fructe, legume și alte alimente pot perturba mecanismele care permit celulelor stem canceroase să prospere. Acești nutrienți pot ajuta la prevenirea și tratarea cancerului prin oprirea capacității celulelor stem canceroase de a se multiplica, răspândi și rezista tratamentului.

Nutrienți ce pot distruge celulele stem canceroase

În acest articol, veți descoperi 11 nutrienți puternici despre care s-a demonstrat că distrug celulele stem canceroase. De asemenea, vă vom oferi 6 sfaturi dovedite pentru a lupta împotriva cancerului cu alimente, așa că urmăriți acest articol important până la sfârșit.

Beta-glucanii

Ciupercile conțin compuși remarcabili care pot viza și distruge celulele stem canceroase.

Secretul constă în beta-glucani și alte molecule mici ( micochimice ) găsite în anumite ciuperci. S-a demonstrat că acești nutrienți stimulează sistemul imunitar să atace celulele stem canceroase.

Ciupercile precum Turkey Tail, Maitake, Shitake și Reishi sunt deosebit de bogate în beta-glucani care luptă împotriva cancerului. Combinarea extractelor din coada curcanului și ciuperci Reishi poate fi, de asemenea, foarte eficientă pentru persoanele cu cancer de sân, plămâni și gastrointestinal.

Deși nu există o cantitate optimă recomandată, consumul zilnic de ciuperci medicinale poate oferi efecte antitumorale în timp ce induce apoptoza sau moartea celulară.

Antociani

Vei fi uimit să afli că peste 600 de tipuri de antociani se găsesc în plante, cum ar fi fructele de pădure (în special afinele), strugurii, vinetele, ceaiul și portocalele sanguine.

Acești compuși puternici, care conferă fructelor și legumelor intens colorate nuanțele lor bogate, pot lupta împotriva cancerului în moduri uimitoare .

Acestea vă susțin genele pentru a opri creșterea tumorii în celulele stem canceroase. De asemenea, declanșează moartea celulelor prin manipularea comunicării dintre celulele stem canceroase și tumori.

Antocianinele oferă organismului dumneavoastră puteri naturale de vindecare pentru a trata cancerul colorectal, pentru a reduce tumorile cancerului de sân și pentru a limita răspândirea leucemiei.

Aceste componente dietetice pot chiar controla celulele stem canceroase. Ei fac acest lucru prin stimularea genelor care suprimă tumorile, uciderea celulelor canceroase de colon și distrugerea celulelor leucemice.

Nu este incredibil? Începeți să mâncați fructe și legume bogate în antociani proaspete și congelate pentru a vă proteja de dezvoltarea cancerului și pentru a trata tumorile existente.

Quercetin

Poate că nu știți, dar quercetina este un antioxidant puternic care se găsește în tot felul de alimente delicioase – legume, fructe, ceaiuri, chiar și vin!

Acest compus de supererou luptă împotriva cancerului prin blocarea căilor care permit celulelor canceroase să prospere. De asemenea, stimulează producția organismului de alți antioxidanți puternici care pot elimina radicalii liberi care alimentează creșterea cancerului.

Dozele mari de quercetină pot afecta chiar și genele care activează celulele canceroase, în special în leucemie. Îți amintești vechea vorbă despre un măr pe zi? Se pare că cojile sunt pline de quercetină!

Alte surse excelente de quercetină includ zmeura, ceaiul verde, vinul roșu, caperele, ceapa roșie și roșiile negre.

Multe fructe sunt bogate atât în ​​antociani, cât și în quercetină: mere, fructe de pădure (afine, mure, zmeură, căpșuni) și struguri.

Nu este nevoie să suplimentați cu quercetină dacă urmați o dietă Rainbow.

Vitamina D3

Corpul tău produce aproximativ 10.000 de celule canceroase în fiecare zi, iar unul dintre principalii factori care pot contribui la apariția cancerului este lipsa vitaminei D3. Pentru a distruge celulele stem canceroase și pentru a încetini progresia cancerului, este esențial să obțineți suficientă vitamina D3 zilnic.

Studiile arată că un supliment zilnic de 20.000 UI de vitamina D3 poate ajuta la încetinirea progresiei cancerului și la reducerea inflamației din organism. Vitamina D3 este, de asemenea, esențială pentru producerea de GcMAF , o proteină care stimulează răspunsul natural al sistemului imunitar pentru a trata cancerul.

Din păcate, mulți factori pot scădea capacitatea organismului de a absorbi vitamina D, cum ar fi doze mari de medicamente farmaceutice, lipsa timpului petrecut în aer liber și scăderea aprovizionării cu oxigen a celulelor. Acest lucru poate crea un mediu care permite celulelor stem canceroase să prospere.

Pentru a preveni sau a încetini cancerul, doza recomandată de vitamina D3 este: 20.000 UI pe zi SAU 1.000-2.000 UI la 25 de kilograme de greutate corporală. Acest lucru ajută la atingerea nivelurilor optime de vitamina D de 60-100 ng/ml.

Curcumină

Condimentul galben strălucitor, turmericul, conține un compus remarcabil numit curcumină, care este o adevărată putere atunci când vine vorba de lupta împotriva cancerului.

Curcumina este un puternic antioxidant și antiinflamator . Poate ajuta la prevenirea inflamației cronice care duce adesea la cancer.

Cum? Prin interacțiunea cu căile genetice ale celulelor stem canceroase, reglând factorii care conduc creșterea și răspândirea acestora.

Dar asta nu este tot. Curcumina mai poate:

  • Controlați inflamația pentru a opri creșterea și invazia tumorii.
  • Impiedica proliferarea celulelor canceroase.
  • Opriți factorii care suprimă moartea celulelor.
  • Preveniți formarea de noi vase de sânge (angiogeneză), care hrănesc tumorile
  • Inhiba răspândirea cancerului.

În mod uimitor, s-a demonstrat că curcumina țintește celulele stem canceroase implicate într-o gamă largă de tipuri de cancer, inclusiv de sân, col uterin, colorectal, pancreatic, plămân, ficat, prostată, ovarian, rinichi, vezică urinară, creier, rectal, leucemie și non-Hodgkin. limfom.

Deci, cum poți valorifica puterea curcuminei? Începeți prin a adăuga mai mult turmeric la mese. Mulți experți recomandă, de asemenea, să luați suplimente de curcumină, de obicei 500-3.000 mg pe zi, împărțite în 1-2 porții cu alimente.

Dar există o captură – curcumina nu este ușor absorbită de la sine. Pentru a obține o absorbție mai bună , combinați întotdeauna cu piper negru – care conține piperina, un compus despre care s-a descoperit că țintește celulele stem canceroase din tumorile mamare și luați-l cu o masă pe bază de grăsimi.

Cu toate acestea, obținerea curcuminei de care aveți nevoie doar din alimente este foarte greu. De aceea ar trebui să consultați suplimentul nostru de turmeric recomandat la linkul de mai jos. În studiile clinice la om, s-a demonstrat că este de 6,8 ori mai bine absorbit decât extractele de curcumină asezonate cu piper negru.

Licopenul

Poate că nu știi asta, dar în fructele și legumele tale roșii preferate se ascunde un compus puternic – licopenul !

S-a demonstrat că acest nutrient uimitor distruge de fapt celulele canceroase. Poate perturba căile de comunicare care permit celulelor canceroase să supraviețuiască și să prospere. Cu alte cuvinte, licopenul poate determina autodistrugerea celulelor canceroase!

Studiile arată că licopenul poate ajuta la protejarea împotriva cancerelor de prostată, plămâni, colon și col uterin. Sună destul de uimitor, nu?

Deci, unde puteți găsi licopen? Căutați-l în alimente precum roșii, pepeni verzi, grapefruit roz și portocale roșii. Aceste alimente roșii vibrante își iau culoarea din licopen. Când gătiți cu roșii, lăsați coaja pentru a maximiza licopenul.

Puteți lua și suplimente de licopen, mai ales atunci când sunt combinate cu vitamina E și seleniu. Țintește-te la 30-50 mg pe zi, care este aproximativ la fel cu 2 porții de sos de roșii organic.

Sulforafan

Știai că corpul tău poate crea compuși puternici care luptă împotriva cancerului numiți izotiocianați? Una dintre cele mai puternice forme este sulforafanul , care se găsește în legumele crucifere precum broccoli, conopida, kale și varza de Bruxelles.

Sulforafanul este un adevărat super-erou când vine vorba de prevenirea și tratarea cancerului. Se poate:

  • Stimulează căile care blochează formarea tumorii
  • Creșteți producția de antioxidanți puternici, cum ar fi glutationul
  • Îmbunătățiți-vă sănătatea intestinală prin reducerea bacteriilor dăunătoare legate de cancer
  • Reduce inflamația
  • Eliminați toxinele care cauzează cancer din organism

De fapt, sulforafanul s-a dovedit că ajută la protejarea împotriva unei game largi de cancere, inclusiv de sân, stomac, splină, prostată și colon.

Pentru a obține cele mai multe beneficii de combatere a cancerului, urmărește să mănânci cel puțin două porții de muguri de legume crucifere pe zi. Broccoli și germeni de conopidă sunt deosebit de puternici, conținând de până la 100 de ori mai mulți compuși necesari pentru a crea sulforafan.

Vrei un impuls suplimentar? Mulți experți recomandă să luați un supliment de sulforafan, de obicei 300-600 mg, de 1-2 ori pe zi. Acest lucru poate fi util în special pentru cancerele sensibile la hormoni, deoarece sulforafanul este un mobilizator puternic de estrogen.

EGCG

Ceaiul verde este plin cu un compus puternic numit EGCG. Acest superstar antioxidant a fost asociat cu tot felul de beneficii uimitoare pentru sănătate, inclusiv lupta împotriva cancerului.

Studiile arată că consumul regulat de ceai verde poate reduce riscul de cancer de sân, de colon, de prostată și pulmonar. Cum functioneazã? EGCG întrerupe semnalele care permit celulelor canceroase să crească și să se răspândească.

Cel mai bun mod de a obține mai mult EGCG este să sorbiți niște ceai verde, mai ales dimineața. Puteți folosi chiar și ceai verde ca bază pentru smoothie-uri.

Pentru un plus de EGCG, încercați ceaiul verde matcha . Conține de până la 10 ori mai mult din acest compus care luptă împotriva cancerului decât ceaiul verde obișnuit.

De asemenea, puteți lua suplimente EGCG, urmărind 400-800 mg pe zi. Asigurați-vă că le luați mai devreme în cursul zilei, deoarece EGCG poate fi ușor stimulant.

Un lucru de reținut – ceaiul verde poate reduce absorbția de acid folic de către organism. Pentru a contracara acest lucru, asigurați-vă că mâncați multe legume verzi bogate în folați în salate sau sucuri.

Resveratrol

Resveratrolul este un compus vegetal puternic care se găsește în coaja de struguri și în vinul roșu. Acest fenol natural are o capacitate incredibilă de a preveni și vindeca afecțiunile metabolice, în special cele legate de celulele canceroase.

Resveratrolul protejează capacitatea celulelor dumneavoastră de a repara deteriorarea și prelungește durata de viață a acestora. S-a demonstrat că are proprietăți protectoare împotriva cancerelor de prostată, ficat, pancreas, colon, piele și multe altele.

Pentru cei care se luptă cu cancerul, experții recomandă să ia peste 200 mg de resveratrol zilnic. Chiar dacă ești sănătos, un supliment de 20-100 mg poate oferi beneficii optime în combaterea cancerului.

6-Gingerol

Ghimbirul este un condiment versatil care vă poate ridica mesele și băuturile. Pur și simplu adăugați-l la ceai, marinate, salată de varză și sosuri pentru salată. Acest lucru crește proprietățile chimio-preventive ale alimentelor.

Ghimbirul conține un compus numit 6-gingerol. Acest fitonutrient reduce radicalii liberi dăunători care vă pot deteriora celulele.

Datorită 6-gingerolului, ghimbirul vă protejează celulele de daunele radicalilor liberi. De asemenea, vă protejează sistemul nervos. În plus, vă îmbunătățește apărarea antioxidantă împotriva agenților cancerigeni și a cancerului .

Sorbiți zilnic o ceașcă sau două de ceai de ghimbir pentru a beneficia de beneficiile acestuia. Iti calmeaza simturile si iti ofera un impuls revigorant.

Dar nu te opri aici! Adaugă și ghimbir fermentat în mesele tale. Acest produs de bază asiatic, găsit în mâncăruri precum sushi și kimchi, aduce arome și texturi unice mâncărurilor tale.

Acidul Ursolic

Acidul ursolic este un compus puternic găsit în mere, busuioc sfânt, rozmarin, oregano și cimbru. Această substanță naturală poate lupta împotriva diferitelor tipuri de cancer, inclusiv de colon, piele, sân și plămân.

Cercetătorii încă descoperă modul în care acidul ursolic își face magia. Dar ei știu că poate reduce inflamația și poate declanșa autodistrugerea celulelor canceroase. Acest lucru ajută la micșorarea tumorilor și împiedică răspândirea acestora.

Pentru a valorifica puterea acidului ursolic, luați un supliment zilnic. Experții sugerează 150-300 mg, de trei ori pe zi.

Acest lucru este mult mai mult decât ai obține din consumul de coji de mere sau busuioc. Dar continuă să te bucuri și de aceste alimente – conțin alți nutrienți care îți susțin sistemul imunitar și sănătatea generală.

În continuare, iată o prezentare generală a schimbărilor pe care ar trebui să le faci în dieta ta, dacă scopul tău este să lupți împotriva cancerului și să trăiești fără cancer:

  • Eliminați lactatele, carnea procesată, sifonul și băuturile dulci, deoarece acestea pot favoriza inflamația și creșterea cancerului.
  • În schimb, concentrează-te pe adăugarea fructelor de pădure care luptă împotriva cancerului în rutina ta zilnică – antioxidanții și fitochimicile lor ajută la neutralizarea radicalilor liberi.
  • De asemenea, se recomandă consumul a 2 ciuperci pe zi, deoarece acestea conțin beta-glucani care stimulează imunitatea.
  • Completați acest lucru cu sucuri proaspete, organice de LEGUME, care oferă o doză concentrată de nutrienți protectori împotriva cancerului.
  • Și asigurați-vă că vă umpleți farfuria cu o varietate de alimente organice, integrale, cum ar fi fructe, legume, cereale integrale și leguminoase.
  • Carnea slabă, carnea de pasăre și peștele gras pot fi incluse, în timp ce consumul ridicat de carne roșie trebuie evitat.

Făcând aceste schimbări simple, puteți valorifica puterea naturii pentru a susține capacitatea corpului dumneavoastră de a preveni și de a lupta împotriva cancerului.

Visited 420 times, 1 visit(s) today

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.